Попит на оренду в Києві: зростає чи падає?

10.08.2021   

Попит на оренду в Києві: зростає чи падає? Квартира в столиці - золота жила, яка годує жодне покоління москвичів. Однак, якщо раніше можна було здавати житло, не вкладаючи в нього ні копійки, то зараз ситуація кардинально змінилася. Безумовно, ціни на нерухомість тільки ростуть. Але і вимоги до квартир кардинально змінюється. Що саме впливає на попит і яке житло користується популярністю? Попит на оренду в Києві: зростає чи падає? Ринок нерухомості в Києві переживає не найкращий період. Якщо раніше на дешеві варіанти з «бабусиним ремонтом» стояла черга, то сьогодні навіть до бюджетних квартирах пред'являють ряд серйозних вимог:

1. Наявність побутової техніки. Обов'язково повинна бути пральна машина, якісна газова або електрична плита, мікрохвильовка і навіть пилосос. Деякі намагаються залучити наймачів посудомийними машинами.

2. Нові меблі. Старий і бувалий диван попросять замінити на новий з Ікєї, дідусів дореволюційний шафа - на трьохдверний шафа-купе або вбудовану вбиральню.

3. Відсутність мотлоху і килимів. Тут навіть говорити нічого не потрібно, мало кому захочеться дихати пилом і кліщами.

4. Договір. Якщо раніше квартиранти вірили «на слово» орендодавцям, то зараз без папірця і щомісячних розписок про отримання грошей ніхто знімати не буде.

Згідно зі статистикою, за рік середня вартість орендної нерухомості збільшилася на 8,5%. Основний попит перетікає в середні сегменти. Такі квартири здаються відсотків на 10-15 дорожче, але і виглядають на порядок краще, і знаходяться практично у метро. Скільки коштує зняти квартиру в Києві Завжди слід враховувати сезонність: влітку попит на тривалу оренду різко падає, що, звичайно ж, все ж позначається на вартості. Так, на сьогоднішній день дешеву «однушку» в столиці можна зняти всього за 8 тис. Грн. І мова йде навіть не про малометражці, а про повноцінну квартирі в 30-35 квадратних метрів. Правда, з умовним ремонтом і дешевої меблями 80-90-х років. Але вся необхідна для більш-менш комфортного життя техніка там все одно присутня. Середня вартість гарної «одинички» з ремонтом - 14 тис.грн, «двушки» - 16 тис. Грн. Інша справа - подобова оренда квартир. Влітку попит на такий вид житла зростає за рахунок туристів, абітурієнтів, які приїжджають в столицю максимум на один-два тижні. До речі, в період з початку травня по кінець вересня на ринок нерухомості виходять так звані дачники. Вони переїжджають на за місто і здають свої квартири на все літо.

Замовити зворотній дзвінок